Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020

GR | EN 

KURO

6 - 28 Φεβρουαρίου 2020

SHARE: email facebook more more

“KURO” από την Θεατρική Ομάδα akatsuki στο Θέατρο «ΠΚ».
 

Από 30 Ιανουαρίου στο Θέατρο «ΠΚ», Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή Στις 21:30, για δέκα μόνο παραστάσεις.
 

«Kuro» είναι το Μαύρο χρώμα στα Ιαπωνικά.
 

Μαύρο σαν τις σκιές του δάσους στο οποίο διαδραματίζεται η Ιστορία…
Μαύρο σαν το δυσοίωνο μέλλον των χαρακτήρων…
Μαύρο σαν την απελπισία…
Μαύρο σαν τον Θάνατο.
 

Πρόκειται για ένα σκοτεινό, εφιαλτικό παραμύθι που διαδραματίζεται σε μια ορεινή περιοχή την εποχή της Φεουδαρχικής Ιαπωνίας αλλά θα μπορούσε να διαδραματίζεται σε οποιοδήποτε μέρος, οποιαδήποτε εποχή.
Με εφαλτήριο το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του μεγάλου Βρετανού Δραματουργού, το «Kuro» διερευνά την τραγικότητα του αδιέξοδου, ματαιωμένου από μια ανώτερη εξουσία έρωτα και εστιάζει στα δεινά που γεννά το παράλογο μίσος αλλά και η επιβολή της εξουσίας αυτής.
Σε μια απόπειρα εμβάθυνσης στην τραγικότητα του καταδικασμένου έρωτα και του προδιαγεγραμμένου πεπρωμένου, το θεατρικό κείμενο συνταιριάζει την Ιαπωνική, παραδοσιακή ποίηση και λογοτεχνία με τα Ελληνικά Δημοτικά ποιήματα, την ποίηση του Σαίξπηρ, του Ομήρου και των Αρχαίων Ελλήνων τραγικών, επιχειρώντας να εμβαθύνει στις περίπλοκες ανθρώπινες σχέσεις και να μελετήσει τις ψυχοσυνθέσεις ανθρώπων που βρίσκονται υπό εξαιρετικές συνθήκες, αντιμέτωποι με αδιέξοδες καταστάσεις. Όλα αυτά υπογραμμίζοντας τις ομοιότητες του Ιαπωνικού και του Ελληνικού πολιτισμού απέναντι σε έννοιες όπως ο έρωτας, το μίσος, η ανδρεία και η αρετή, η εξουσία, το πεπρωμένο, ο θάνατος, η απώλεια, ο Θρήνος, διερευνώντας την οικουμενικότητα αυτών των εννοιών, αλλά και με πολύ έντονο το μεταφυσικό στοιχείο όπως αυτό απαντάται και στην Ιαπωνική ποίηση και Λογοτεχνία αλλά και στην Ελληνική, γραπτή παράδοση από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Την επιμέλεια των σκηνών οπλομαχητικής της παράστασης την έχουν ο Δάσκαλος του Aikido και του Iaido Πέτρος Μουλαγιάννης και ο ομότεχνός του Στάθης Δημόπουλος, σε συνεργασία με τον χορογράφο της Ομάδας Σταύρο Αποστολάτο ο οποίος θα έχει και την συνολική επιμέλεια των χορογραφιών και της κινησιολογικής φόρμας της Παράστασης.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο δάσκαλοι των Πολεμικών τεχνών θα συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση αφού όχι μόνο θα επιμεληθούν αλλά και θα εκτελούν κάποιες από τις μονομαχίες οι οποίες υπάρχουν άφθονες στο έργο και παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της πλοκής.
Σε μια σπάνια συνάντηση επί σκηνής, οι Πολεμικές-Παραστατικές Τέχνες του Aikido και του Iaido ενώνονται με την εκφραστικότητα και την πλαστικότητα του χορού και της κίνησης, όπως ακριβώς ταιριάζει σε ένα έργο σαν το «Kuro». Ένα έργο ποιητικό, όπου κυριαρχεί η απόλυτη φόρμα σε λόγο και κίνηση. Ένα έργο για τον αδιέξοδο έρωτα, την παράλογη βία, το ηθικό χρέος και τον θάνατο. 
Δυο φυλές πανίσχυρων πολεμιστών που τις χωρίζει βαθύ μίσος.
Ένα ερωτευμένο ζευγάρι που το ενώνει ειλικρινή αγάπη.
Μια απόλυτη διαταγή από τον Βασιλιά.
Συγγενείς και φίλοι καταδικασμένοι να βουτηχτούν στο αίμα.
Έρωτας, Θάνατος, οδύνη.
Είναι τελικά ο Έρωτας «ανίκητος στη μάχη»;


Συντελεστές:
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Στέλιος Πετράκης
Επιμέλεια Κίνησης/χορογραφίες: Σταύρος Αποστολάτος
Διδασκαλία Πολεμικών τεχνών: Πέτρος Μουλαγιάννης
Μουσική: Αντώνης Καραθανασόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίκη Πεταλά
Μάσκες/make up: Αλέξανδρος Λόγγος
Hair Styling: Αργυρώ-Μαρίνα Τσόλια.
Σκηνικά/Κοστούμια: Akatsuki + Athens Tokaido Dojo
Γραφίστας: Τόνια Ιωάννου
Φωτογραφία: Δημήτρης Λαντζούνης
Video: Χρήστος Δρούτσας


Στο δυναμικό της ομάδας έχουν προστεθεί και νέα μέλη,  ηθοποιοί, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.
Η Παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 30 Ιανουαρίου στο θέατρο ΠΚ, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:30, για 10 μόνο παραστάσεις.

Τιμές εισιτηρίων
Κανονικό: 12€
Φοιτητικό: 8€
Άνεργοι: Δωρεάν (εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις).
Δεκτές Ατέλειες (εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις).
Τιμές για γκρούπ άνω των 15 ατόμων κατόπιν συνεννόησης.

 

Ωρες Παράστασης :

6/2/20-28/2/20 21:30


Τιμή Εισιτηρίου:

12.00 €

Θέατρο ΠΚ - Κασομούλη 30 & Ρενέ Πυώ 2, Τ.Κ. 11744, Νέος Κόσμος, Αθήνα - Τηλ.: +30 210 9011677 • Fax: 2109011677 •